Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Stúdiók képes leírás - Mozi.tlap.hu
részletek »

Stúdiók - Mozi.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: mozi.tlap.hu » Stúdiók
Keresés
Találatok száma - 5 db
20th Century fox

20th Century fox

A 20th Century Fox cég William Fox filmszínház-birodalmából fejlődött ki a Fox Film Corporation (alapítva: 1914, William Fox) és a Twentieth Century Pictures egyesülésével. A két cég 1934. december 28-án olvadt egybe. 1927-től filmhangcsíkos technológiával készítette filmhíradóit. Charles Lindbergh óceán átrepülési kísérletét a Fox mutatta be hanggal kísérve hatalmas siker közepette. Alapítói Darryl F. Zanuck és Joseph M. Schenck voltak. Zanuck a legnagyobb sikereket a negyvenes években érte el technicolor musicaljeivel. 1947-ben forgatott Elia Kazan Úriemberek megállapodásával a bírálók elismerését is kivívta a stúdió. Az 1963-ban forgatott Kleopátra megaprodukció megbukott. Zanuck visszatért a vállalathoz és a A muzsika hangja két évvel később óriási sikert aratott.

A Dreamworks stúdió

A Dreamworks stúdió

A DreamWorks stúdió animációs részlege a 90-es években lett létrehozva, hogy a filmekhez készítsenek különböző animációs trükköket. Végül a Disney sikereit megirigyelve 1998-ban elkezdtek egész estés animációs filmeket is gyártani, mind a kézzel rajzolt és mind a komputer generált formátumot alkalmazták. A továbbiak során a kézzel rajzolt mesefilmek nem értek el nagy sikereket, így a formátumról a DreamWorks Animtion lemondott, de a komputer animált mesefilmjeik közül igen sok nagy sikereket értek el, és mára a Disney-Pixar páros nagy versenytársává vált az animációs filmek piacán.

A Metro Goldwyn Mayer

A Metro Goldwyn Mayer

Metro-Goldwyn-Mayer (röviden: MGM) egy médiatársaság, fő tevékenységi köre mozi- és televíziós filmek gyártása és forgalmazása. Ma az egyik legismertebb hollywood-i filmstúdiók egyike, a big five (nagy öt) csoport egyik tagja.A cég 1924-ben a Metro Pictures Corporation (alapította: Richard A. Rowland és Louis B. Mayer 1916-ban), a Goldwyn Pictures Corporation (alapította: Samual Goldfish, Edgar és Archibald Shelwy 1917-ben) és az 1918-ban alapított Louis B. Mayer Pictures összeolvadásából jött létre. A stúdiónak az volt a módszere, hogy leszerződtetett magához jelentős színészgárdát, közöttük Greta Garbo-t.

Mozi magazin hírek
Felújították Hévízen az ország leglátogatottabb egytermes moziját
Felújították Hévízen az ország... A széksorok cseréje és a férőhelyek bővítése, illetve más belső átalakítások után újranyitották Hévízen a Fontana Filmszínházat, ami több mint 50 ezres éves látogatószámával Magyarország leglátogatottabb egytermes mozija. A hétfői megnyitást megelőző sajtótájékoztatón Papp Gábor, Hévíz polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta: a 2010 körül az alacsony...
Titanic - Budapesten forgatott film is versenyez a Hullámtörők-díjért
Titanic - Budapesten forgatott film is... Hét film, köztük a Budapesten angol-magyar-francia koprodukcióban forgatott Egy...
Csütörtöktől játsszák a mozik a Brazilok című filmet
Csütörtöktől játsszák a mozik a... Humorosan dolgozza fel a cigány-magyar együttélésből származó konfliktusokat M....
A Walt Disney stúdió

A Walt Disney stúdió

A The Walt Disney Company (röviden 'Disney') a világ egyik legnagyobb média és szórakoztatóipari társasága. 1923. október 16-án alapította Walt Disney és a bátyja, Roy Oliver Disney Disney Brothers Cartoon Studio néven; ma a második legnagyobb médiatársaság az Amerikai Egyesült Államokban. A társaság székhelye a Kalifornia állambeli Burbank. A cég részvénye egyike annak a harminc részvényből álló kosárnak, amelyből a Dow Jones Ipari Átlagot számítják. Egészen a 21. század elejéig a Walt Disney cég volt a világon a vezető rajzfilmgyártó. Azóta az egyeduralmát megtörték a számítógépes grafikával készült rajzfilmek, mint a Shrek, vagy a Jégkorszak, ennek ellenére még mindig versenyképes.

Az Universal Pictures

Az Universal Pictures

Universal Pictures filmvállalkozást Carl Laemmle alapította 1912-ben. Los Angeles környékén nyitotta meg a Universal City Stúdiótelepét, a világ legnagyobb filmgyártó vállalkozását. A biztonságos, már bevált filmtípusokat gyártották. Felkarolták a feltörekvő tehetségeket. Laemmle fia a harmincas években átvette a stúdió vezetését és azokban az években neki köszönhetően veszteségesen működtek. Jelentős sikert a 1930-ban bemutatott a Nyugaton a helyzet változatlan című, valamint az 1931-es Frankenstein és a Lugosi Béla főszereplésében bemutatott Drakula produkció hozott. 1936-ban az idősebb Laemmle eladta a stúdiót. A világháború után a Universal és az International Pictures egybeolvadt. 1952-ben a Decca lemezkiadó vásárolta meg a céget.

Tuti menü